Horeca
restaurants bereiden maaltijden.
Wat zijn de keuzes van de horeca?
De restaurants zoals KFC gebruikten plofkippen, door de grote hoeveelheid kippenvlees wat ze nodig hebben is het goedkoper en hebben ze een hoge winstmarge.
- Horecaketens zoals McDonald’s, KFC, Burger King, Subway, Julia's, AC restaurants, FEBO en Smuller gebruiken plofkippen.
- Snacks van Mora, Iglo, Beckers, Van Dobben, Kwekkeboom, Sadia en Van Oers bevatten bio-industrie vlees.
- Unox kipsnacks en kipragouts zijn inmiddels voorzien van het Beter Leven kenmerk 1 ster. Een Beter Leven kenmerk betekent dat een veehouderij moet voldoen aan bepaalde regels, zoals, het dier genoeg ruimte heeft of het dier niet ziek is of het dier genoeg daglicht heeft. Er zijn nog veel meer keurmerken, maar de bio-industrie voldoet niet aan deze eisen. Met de sterren wordt aangegeven hoe goed het dier het heeft, maar hoe meer sterren hoe duurder het vlees is, daardoor kopen meer restaurants het vlees zonder sterren. De prijzen van het vlees met een of meerdere sterren zou eigenlijk moeten zakken doordat mensen het meer gaan eten en het ook milieuvriendelijk wordt, omdat als minder mensen vlees kopen van de bio-industrie moeten deze ook sluiten omdat ze niet genoeg verkopen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb